Films YouTube

Team IJsmutsen Janneke en Meike de Jong TEAM IJSMUTSEN – Het team IJsmutsen heeft de Hospice Het Tweede Thuis uitgekozen als het goede doel voor hun tocht rond de Baltische Zee, van 6 t/m 23 juni. Janneke de Jong en haar dochter Meike vertrekken in hun minimaal 20 jaar oude bus voor een tocht van circa 8500 km.

Wilt u ons daarin steunen dan kan een mailtje gestuurd worden naar WadAnders@gmail.com met uw telefoonnummer en dan sturen wij een € tikkie terug. Heeft u geen smartfoon of app zet het dan even in de mail met welk bedrag, dan kunnen we iets anders regelen.

Interview met Janneke en Meike de Jong…

WESTERLAND – De Stichting Hospice Hollands Kroon heeft op 21 mei 2019 een film gepresenteerd aan de gemeenteraad. Daarin worden de plannen voor het hospice in Westerland uit de doeken gedaan en wordt duidelijk gemaakt waarom het hier zo nodig is.

De film, gemaakt door Martien de Graaf met muzikale ondersteuning van Dirk Keijzer, zal worden ingezet om geld in te zamelen voor Het Tweede Thuis, zoals het hospice zal gaan heten. De plek is al bekend; de voormalige boerderij van de familie Mostert, nabij het Lutjestrand in Westerland.

Een hospice is een plaats waar terminaal zieken, ondersteund door professionele verzorgers en vrijwilligers, hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. De bestemmingsplanwijziging en de omgevingsvergunning hebben al ter inzage gelegen en daarop zijn geen zienswijzen ingebracht. Ruimtelijk zijn er dus geen bezwaren. (bron: Wieringer Courant)

Om een indruk te krijgen van hoe het Hospice Hollands Kroon eruit komt te zien en op welke locatie, geeft deze video informatie.

Locatie hospice Hollands Kroon, Het Tweede Thuis. Betrokkenen aan het woord over het hospice in Hollands Kroon, Het Tweede Thuis.

Aan het woord:

Gijs Wilms…

Roel Mast…

Marry Borst…

Willemiek Dijkhof…

Paula Udding…

Karin van Harteveld…

Daniëlle Bischoff-Tulleken huisarts…

Jan Wittink…