Nieuwsberichten

Stichting erfgoed Mostert, eigenaar van de boerderij waar Hospice Het Tweede Thuis zich gaat vestigen, heeft van het Waddenfonds het prachtige bedrag van 50.000 euro ontvangen. Wij zijn heel blij met deze bijdrage.

Gemeente Hollands Kroon heeft een apart potje , waar burgers mogen kiezen uit een aantal goede doelen, om dit potje eens per jaar te mogen legen. De wethouder vertelt in het filmpje , hoe dit potje wordt gevuld. Bekijk de uitreiking…

Kledinginzameling Twice levert een mooi bedrag op

In juli opende de Wieringer Bart Visser op het Molenveld zijn kringloopwinkel Twice, in het voormalige pand van Wigbout Decoratie. Aan de opening koppelde Bart meteen het goede doel, stichting Hospice Hollands Kroon, ‘t Tweede Thuis. ‘Een hospice is heel belangrijk voor ons allemaal’, vertelt hij tijdens de uitreiking van de cheque. ‘Ik denk als een van je naaste ernstig ziek is, dat het fijn is dat je in de buurt een plek hebt om diegene te ondersteunen. De verwachting is dan ook dat we dit goede doel over een tijdje nogmaals zullen gaan ondersteunen’.

Iedere ingeleverde kilo bracht € 0,50 op, in totaal is er 1042 kilo ingeleverd. ‘Wij zijn heel blij met het bedrag van € 521,=, het brengt ons weer een stapje dichterbij het bedrag dat we nodig hebben’, vertelt Patricia Wijnmalen, initiatiefneemster van het hospice.

Inmiddels mag de stichting bouwen maar er is nog steeds geld nodig om het mogelijk te maken. Niet alleen de investering moet zelf worden gedragen ook de exploitatie voor de eerste twee jaar. Pas daarna komt de stichting in aanmerking voor een vergoeding van het ministerie.

Jeff Leever en Lian Bart fietsten de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De fietstocht bracht een bedrag van € 6219,= op. Bron: www.noordkopcentraal.nl
Overhandiging cheque team IJsmutsen aan Hospice voorzitter Jan Wittink.
Een euro per kilometer Jeff Leever en Lian Bart naar Santiago voor Hospice Hollands Kroon.

HIPPOLYTUSHOEF Op het Molenveld, in het vroegere pand van Wigbout Decoratie, is Bart Visser druk bezig met de inrichting van zijn nieuwe kringloopwinkel Twice. Ter gelegenheid van de opening heeft de Wieringer een actie bedacht ter ondersteuning van de stichting Hospice Hollands Kroon, die bezig is met het verzamelen van middelen voor een huis in Westerland, waar terminaal zieken hun laatste levensfase kunnen doorbrengen.

,,Als iemand bij mij een zak kleding komt brengen, weeg ik gelijk hoeveel erin zit en dan doneer ik voor elke kilo vijftig cent aan het hospice,” vertelde Bart Visser woensdagochtend aan Jan Wittink, vicevoorzitter van de desbetreffende stichting, die het hospice wil inrichten in de vroegere boerderij van Piet Mostert, nabij het Lutjestrand. ,,Wij zijn hier uiteraard heel blij mee,” was diens reactie. ,,Gelukkig krijgen we al veel aandacht. Tegen de omgevingsvergunning en de wijziging van het bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingebracht, dus dat is voor elkaar. We mogen bouwen, maar we hebben nog steeds heel veel geld nodig om het mogelijk te maken. Niet alleen de investering moeten we zelf dragen, maar ook de exploitatie van de eerste twee jaar. Die moeten we dus ook voorfinancieren. Pas daarna komen we in aanmerking voor een vergoeding van het ministerie. Als het dan eenmaal draait, is het niet zo duur meer.”

Kringloopwinkel Twice, gevestigd op Molenveld 41, opent op donderdag 11 juli. Binnenkort in deze krant meer daarover. De actie ten bate van het hospice loopt tot en met 31 juli. Bron Wieringer Courant, Henk Cornelissen.

Donatie Soroptimistclub Wieringerland uit Avond4daagse Wieringen.
Donatie Soroptimistclub Wieringerland uit Avond4daagse Wieringen 2019.

We zijn erg blij met de schenking van het VIStival 2018. Het geld kunnen we goed gebruiken voor de aanloopkosten die we nu moeten maken om Het Tweede Thuis te realiseren. Het flora- en faunaonderzoek kan hiermee betaald worden! VIStival bedankt!! Kees Bakker is één van onze vrijwilligers en heeft deze mooie foto gemaakt.
Patricia Croes nam als bestuurslid de cheque in ontvangst.
Schenking Senioren Hollands Kroon, 30 januari 2018.
Wieringer Courant / Wieringermeerbode 30 januari 2018