Voor wie

Voor wie organiseren we onze zorg. Het Tweede Thuis is er straks voor alle inwoners van Hollands Kroon. Maar ook wanneer u in een andere regio woont bent u van harte welkom.

Regionaal

In 2014 is er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een hospice in Hollands Kroon, met als uitkomst een duidelijke behoefte aan hospice bedden. Onze gemeente is nog een ‘witte’ vlek op de kaart als het gaat om voorzieningen voor palliatieve terminale zorg. Er zijn op dit moment binnen de gemeente geen mogelijkheden voor palliatieve zorg als dat thuis niet mogelijk is. In september 2015 is om die reden de stichting Hospice Hollands Kroon opgericht. Het bestuur van de stichting is op vrijwillige basis bezig Het Tweede Thuis vorm te geven, fondsen te werven en voor de toekomstige gasten de juiste zorg te organiseren.

Uit informatie van alle betrokken partijen is gebleken dat er naast hospice zorg ook behoefte is aan respijtzorg en ondersteuning thuis. Het bestuur van stichting Hospice Hollands kroon heeft op basis hiervan de keuze gemaakt een voorziening te ontwikkelen waar 6 gasten kunnen verblijven. De kamers beschikken over een eigen badkamer met toilet en keukenfaciliteiten. Voor de naasten zal er de mogelijkheid zijn om te blijven slapen.

Een huis als bijna thuis, met een huiselijke sfeer, een gezellige huiskamer en een goed uitgeruste keuken.

Het Tweede Thuis wordt gerealiseerd  op een prachtige locatie aan het Amstelmeer, in de boerderij van  de voormalige stichting erfgoed Mostert, aan de Westerlanderweg 11 in Westerland.