Donaties

Donatie Walking Wieringen 2019
Camping Waddenzee Westerland
Camping Waddenzee, in Westerland is een familiebedrijf dat inmiddels 125 jaar bestaat. Gezien dit jubileum hebben zij besloten € 1.250 aan onze Stichting Hospice Hollands Kroon, te schenken. Uiteraard is de stichting er erg blij mee, het brengt ons weer een stukje dichterbij de realisatie van Het Tweede Thuis. Bekijk de uitreiking….
Bart Visser, eigenaar van kringloopwinkel Twice in Hippolytushoef, doneert €521,=. Het bedrag werd bijeen gebracht door een kledinginzamelingsactie. Bekijk de uitreiking….
Jeff Leever en Lian Bart fietsten de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De fietstocht bracht een bedrag van € 6219,= op. Bron: www.noordkopcentraal.nl . Bekijk de uitreiking….
Overhandiging cheque team IJsmutsen aan Hospice voorzitter Jan Wittink.

Donatie Hollands Kroonse Uitdaging

Het Tweede Thuis is enorm blij met de donatie van 3.363,- euro die we hebben mogen ontvangen van de Hollands Kroonse Uitdaging voor PR middelen ten behoeve van het Hospice.

Een gedeelte hiervan hebben we gebruikt voor de aanschaf van shirts en jassen voor de herkenbaarheid van onze vrijwilligers bij promoties en evenementen. We hebben flyers laten maken en mokken voor de verkoop, twee vlaggen en een spandoek aangeschaft, allen voorzien van het logo van Het Tweede Thuis.

Rabobank doneert aan Stichting Hospice Hollands Kroon


Rabobank Kop van Noord-Holland heeft in haar maatschappelijke thema’s zelfredzaamheid en daarbij langer zelfstandig wonen als thema benoemd.

Dinsdag 19 maart 2019 heeft Stichting Hospice Hollands Kroon een mooie donatie ontvangen van de Rabobank. Op het Rabobank kantoor bij het Kooypunt in Den Helder werd aan voorzitter Gijs Wilms van “Het Tweede Thuis” een cheque overhandigd ter waarde van € 30.000,- . De stichting is enorm dankbaar voor deze donatie.

Een gevolg van langer thuis wonen houdt in dat er meer en meer een beroep gedaan wordt op de omgeving (vrienden en familie). Op een gegeven moment komt er een situatie waarin dit niet meer mogelijk is. Specialistische zorg is dan nodig in de eindfase van een leven van de mens. Hier past een hospice uitstekend in. De ondersteuning van het Hospice op Wieringen past goed bij de Rabobank.

Het maatschappelijke belang is groot gezien de vergrijzing in ons gebied en de wens van vele ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen. Rabobank Kop van Noord-Holland draagt dit initiatief een warm hart toe en reikt daarom een cheque van € 30.000,- uit. Bekijk de uitreiking….

ING doneert aan Stichting Hospice Hollands Kroon

Stichting Hospice Hollands Kroon werkt hard aan het realiseren van een voorziening voor palliatieve zorg en respijtzorg die hard nodig is in de gemeente Hollands Kroon. Daarmee geven ze ongeneeslijk zieke mensen uitzicht op een menswaardig levenseinde en ondersteunen ze mantelzorgers in de zorg voor hun naasten.

Op zaterdag 9 maart heeft Stichting Hospice Hollands Kroon voor haar project “Het Tweede Thuis” een mooie donatie ontvangen van de ING campagne Help Nederland vooruit. Er waren 4 lokale buurtverbeteraars geselecteerd.

Stichting Hospice Hollands Kroon 846 stemmen!

Op het ING kantoor in Hoorn werd aan secretaris Jan Wittink van “Het Tweede Thuis” een cheque overhandigd ter waarde van € 5000,- .

De stichting is blij verrast met dit steuntje in de rug. Met de donatie zal de stichting de verdere ontwikkeling van het hospice in de gemeente Hollands Kroon vormgeven.

De stichting Voedselbank Kop van Noord mocht een bedrag van € 1500,- ontvangen, stichting Triatlon Abbekerk een bedrag van € 2000,- en KNRM Enkhuizen een bedrag van € 3000,- voor hun mooie initiatieven.

Donatie Rotary Wieringerland

Hartverwarmende schenking van 10.000 euro namens de Rotary Wieringerland door inkomend voorzitter Dick van Wieren aan Hospice Hollands Kroon ‘Het Tweede Thuis’. Bekijk de uitreiking….

Overhandiging donatie Rotary Wieringerland

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van stichting Hospice Hollands Kroon “Het Tweede Thuis”? Dan kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief via www.hettweedethuis.nl/nieuwsbrief/

Schenking Senioren Hollands Kroon, 30 januari 2018.
Vistival Den Oever schenkt € 750=.
Donatie Soroptimistclub Wieringerland 2018.